miercuri, 5 noiembrie 2008
Hunger


Am vazut Hunger, de departe cel mai bun film de pe anul asta. E despre ce se intampla dincolo de cortina de fier, in Irlanda sub Margaret Thatcher. In 1981 Bobby Sands impreuna cu alti luptatori IRA au fost incarcerati . Fiindca li s-a refuzat statutul de prizonieri politici, au refuzat sa imbrace hainele de detinuti si apoi au inceput greva foamei.

Steve McQueen e la primul film de cinema. Pana acum a facut mai mult arta video , motiv pentru care a primit primit Turner Prize in 1999.Mi-a placut ce a zis Steve McQueen intr-un interviu:

"I want the screen, in effect, to be a massive mirror. When you're looking at that, you are really looking at yourself - and sometimes you may not always like what you see. "

E ceva uimitor la filmul asta. Daca actorii ar fi vorbit romaneste as fi spus ca lucrurile s-au intamplat la noi, in perioada comunista. Acelasi gen de ura indreptata spre Celalalt care intre timp a devenit dusman si trebuie desfintat, distrus, desfigurat.

Hunger nu e un film obisnuit. Mai putin il intereseaza pe McQueen latura politica din toata aceasta poveste . A pus accentul pe aceea linie fragila ca separa umanul de bestialitate ( am vrut sa spun prima data animalitate dar cred des folosim cuvantul asta incorect). A iesit un film nepartnitor despre cum niste oameni ii trateaza pe alti oameni. Punct

Etichete: , ,

1 Comments:
Anonymous Anonim said...
E de luat de aici http://elfurl.com/1jczp

Trimiteți un comentariu