sâmbătă, 17 septembrie 2011
Daca voi nu ne vreti, noi va vrem



In Eseul sau "Sculpture in the Expanded Field " din 1979 Rosalind Krauss vorbea despre logica sculpturii care e inseparabila de logica monumentului. Prin prisma acestei conexiuni sculptura este o reprezentare comemorativa . Sta intr-un loc anume si vorbeste intr-o limba simbolica despre sensul si utilizarea acelui spatiu.


Seria de interventii propuse de Alexandra Pirici grupului de performeri care graviteaza in jurul Centrului National al Dansului chestioneaza chiar acest mod de a folosi spatiu public prin care i se  traseaza o "proiectie iluzorie a unui trecut glorios care nu mai are nici o legatura cu prezentul" . Prin interventiile sale paraziteaza acest spatiu proxim monumentelor din Bucuresti si creaza un interval al ambiguitatii care ne face sa ne intrebam in ce masura aceste spatii mai sunt publice sau doar un camp de lupta al semnelor si semnificatiilor ideologice.




“Daca voi nu ne vreti, noi va vrem”
Proiect de interventie in spatiul public Finantat de Centrul National al Dansului, Bucuresti
Concept: Alexandra Pirici 

Participanti: Mihaela Dancs, Vlad Basalici, Florin Flueras, Andreea Novac, Bogdan Draganescu, Madalina Dan, Andrei Dinu, Adriana Gheorghe, Ana -Maria Ciceala, Jean- Lorin Sterian, Maria Mora, Anca Benera, Alexandra Pirici
1 Comments:

Trimiteți un comentariu