luni, 4 februarie 2008
Autechre - Quaristice

Ce mai recent album Autechre nici nu a fost stantat inca pe Cd ca deja a ajuns pe cai mai putin legale in mp3 playerele iubitorilor de chestii warp.

Quaristice contine 20 de piese cu nume la fel de enigmatice ca si in trecut. Cele mai multe dintre ele nici nu depasesc trei minute si sunt niste sketchuri care fac ca noul album sa para neincheiat. Unele cantece sunt abrazive cum cei doi englezi ne-au obisnuit iar cateva, mai introspective si fara ritmuri agresive.

Stilul Autechre este unul rece cu muzica parca facuta de roboti uitati intr-o hala parasita. Aceasta raceala era fascinanta in trecut dar acum exerctiile de pe Quaristice sunt gratuite si fara consistenta. Cu tot tratamentul sonic foarte detaliat acordat fiecarui cantec si tot nu scapi de aceasta senzatie de perimare. Piese ascultate live ar putea fi de foarte mare efect dar audiate confortabil la gura sobei nu spun mare lucru,

Au trecut trei ani de la Untitled si lumea si-a mai diversificat gusturile. IDM-ul anilor 1995-2005 a inceput sa piarda din adepti. Din pacate cei de la Autechre nu prea au tinut seama de acest fapt si si-au pastrat stilul neschimbat. Quaristice ar putea foarte bine sa fie doar o compilatie de piese needitate inca, ce n-au incaput pe albumele anterioare.



01. Autechre - Altibzz ( Quaristice 2007 @ Warp)








02. Autechre - IO ( Quaristice 2007 @ Warp)








03. Autechre - Perlence ( Quaristice 2007 @ Warp)







Etichete: , , , ,

0 Comments:

Trimiteți un comentariu