luni, 26 mai 2008
Videoclipuri nou-noute
Tricky se intoarce, mai rau si mai feroce. Ritmurile astea de pe Council Estate parca le-am mai auzit undeva. In iulie o sa apara albumul lui 'Knowle West Boy'. Astept sa scoata anul acesta albume si Lamb si Masive Attack si o sa putem sa zicem ca trip-hopul s-a intors. Intre timp Tricky a aparut la Jools Holland.

Tricky - Council Estate



Tricky Puppy Toy



Tricky Interviu

Etichete: ,

Bipala no.3

1.Alice in wonderland (remixed by Pogo aka Nick Bertke)








2.Jürgen Paape - So Weit Wie Noch Nie (So Weit Wie Noch Nie 12" 2002 @ Kompakt)








3.Bent- Always (Programmed To Love 2000 @EMI)








4.Nina Simone -Little Girl Blue (Postal Service Remix)(Verve // Remixed³ 2005@ Verve)






Etichete: ,

marți, 20 mai 2008
Videoclipuri nou-noute
CocoRosie au scos un nou single, un mic semn al albumului lor ce va aparea prin 2009. Zilele folkului s-au dus pe cat se pare.

CocoRosie - God Has A Voice, She Speaks Through Me


Etichete: ,

sâmbătă, 17 mai 2008

Dupa o portie de spaghete daft punk, m-am hotarat sa ofer oricui este interesat single -ul Play Dead a lui Bjork. Trebuie doar sa ve exprimati dorinta intr-un comentariu si o sa vedem cum ne intalnim ca sa primiti discul.E doar un cd, asa ca primul sosit, primul servit.

Discul are 15 ani. L-am ascultat de vreo doua ori pe cd-ul calculatorului si e ok. Sper sa mearga si pe alte statii, combine, pioeniere, tehnicsuri si alte scule performante.

Aici mai multe detalii si videoclipul cantecului.

Videoclipuri nou-noute
Wolf Parade - Shine a Light

Formatiile indie si si videoclipurile lor pline cu umor absurdistic. Pavement excelau in domeniu asta.


Etichete: , ,

joi, 15 mai 2008
Ass - My get up and go just got up and went

Formatia cu un nume nu foarte poetic a scos un nou album. Ass inseamna Andreas Soderstrom, un suedez indragostit de instrumentele cu corzi. Se pare ca tatal lui avea o fabrica de bazoukiai si de acolo i se trage. Un albun de folk in care aproape toate piesele sunt intrumentale. Fiecare cantec e o poveste cu note muzicale.

01. Ass - I´ve been here(My get up and go just got up and went2008 @ Headspin Recordings)







02. Ass -You think you´re ugly, but you´re not (My get up and go just got up and went2008 @ Headspin Recordings)






miercuri, 14 mai 2008
Le P'tit Bal

Etichete: ,

luni, 12 mai 2008
Wildbirds and Peacedrums - Heartcore

White Stripes au redus instrumentatia la chitara si tobe, Wildbirds & Peacedrums au fost si mai radicali, au pastrat doar tobele. Vocea feminina imi aduce uneori cu Cocorosie, uneori cu Feist, impart ceva cu toata miscarea denumita generic freak folk dar au si ceva al lor.Uneori se mai aud instrumente de suflat dar tobele sunt in prim plan. Numele formatiei defineste pe scurt felul in care cei doi fac muzica.


01. Wildbirds &Peacedrums - Pony (Heartcore 2008 @The Leaf Label)







02. Wildbirds &Peacedrums - I can't tell in his eyes (Heartcore 2008 @The Leaf Label)






Etichete: , ,

sâmbătă, 10 mai 2008
Videoclipuri nou-noute
Justice a revenit cu un videoclip demential. Nu exista justitile doar violenta pura. Si vorba unor belgieni "C'est arrivé près de chez vous"

Justice- Stress


Etichete: ,

marți, 6 mai 2008
Sun Kil Moon - April

Red House Painters este printre formatiile mele preferate. Pe vremea cand ascultam un raks pana se tocea banda, cumparam din cand in cand casete fara sa stiu nimic despre formatiile care apareau pe ele. Singurul criteriu erau copertile albumelor. M-a atras un carusel sepia de pe unul din albumele lor cu acelasi nume ca si al formatiei. Caseta sta acum frumos pe o etajera in cluj, neascultata de cel putin patru ani,

Intre timp Red House Painters nu mai exista dar Mark Kozelek vocalul si inima formatiei are o noua trupa. Sun Kil Moon a scos anul acesta, in aprilie un nou album "April". Piesele sunt parca mai lente decat cele RHP si versurile nu sunt la fel de percutante.

A trecut timpul unor "Uncle Joe" sau "Cabezon" dar ma bucur inca sa il ascult pe Mark Kozelek. Aceeasi melancolie dupa lucrurile trecute si pierdute.





01. Sun Kil Moon - Lost Verses(April 2008 @ Caldo Verde)







02. Sun Kil Moon - Moorestown(April 2008 @ Caldo Verde)






Etichete: , , ,