joi, 24 aprilie 2008
Videoclipuri nou-noute
Architecture In Helsinki - Like it or Not

Etichete: ,

marți, 22 aprilie 2008
Ryoji Ikeda - Test Pattern


Ryoji Ikeda a revenit in 2008 cu albumul Test Pattern. Muzica japonezului nu e de ascultat de dimineata pana seara dar uneori o repriza de Ryoji Ikeda e buna pentru curatat sinapsele.

Spre deosebire de albumul anterior dataplex care era mai fragmentat si mai monoton, aici pe Test Pattern piesele au ritmicitatea primelor lui albume. In general discurile lui Ikeda sunt doar o dimensiune sonica a instalatiilor sale si pentru a intlelege mai bine muzica trebuie sa veti cum imaginea interactioneaza cu partea sonora. Fiind o lucrare creata pentru 16 boxe, piesele in format mp3 pierd mult din textura de micro-sunete, impulsuri, zgomote albe si roze si alte culori pe care urmeaza sa le descoperiti.

1. Ryoji ikeda - Test Pattern #0010 (Test Pattern 2007 @ Raster Norton)
2. Ryoji ikeda - Test Pattern #1000 (Test Pattern 2007 @ Raster Norton)

Etichete: , ,

miercuri, 16 aprilie 2008
Smoke
Smoke e un video triptic creat dupa coregrafia lui Mats Ek( care de altfel a fost la Bucuresti cu un spectacol pe care nu l-am vazut fiindca nu am fost aici) in care danseaza alaturi de Sylvie Guillem (o dansatoare pe care o ador)


Etichete: , , ,

marți, 8 aprilie 2008
The Notwist - The Devil, You + Me
Mi-a placut ultimul album al lui Notwist dar nu am scris despre el din motive intemeiate (printre care si lenea). Nemtii acestia, dupa o excursie in lumea electronica, au revenit la originile lor indie. Piese foarte bine construite pe The Devil, You + Me, asezonate putin cu ritmuri electronice.

The Notwist: Where In This World

Etichete: , , ,

sâmbătă, 5 aprilie 2008
David Lynch - The Alphabet (1968)

Etichete: ,

vineri, 4 aprilie 2008
Bipala no. 2

Etichete:

joi, 3 aprilie 2008
Videoclipuri nou-noute
Goldfrapp - Happiness

Etichete: , ,

Bani gratis (Mad Money)

Pentru fiecare tip de spectatori exista un anume gen de film, si in cazul in care oamenii au gusturi eclectice, atunci, cu siguranta, se vor gasi producatori care sa imbine toate preferintele pentru a iesi o pelicula cu succes de box-office. "Bani gratis" spune povestea a trei femei care reusesc sa sustraga milioane de dolari dintr-o banca.

Bridget (Diane Keaton) este sotia unui manager de varf (Ted Danson) care si-a pierdut slujba. Fiindca datoriile lor se aduna intr-un ritm ametitor, cei doi sunt pusi in situatia de a-si vinde casa si a renunta la stilul lor de viata. Bridget se hotareste sa isi gaseasca o slujba, dupa ani de zile de trandaveala. Singurul loc unde este acceptata e in Banca Rezervelor Federale din Kansas, ca femeie de serviciu. In timp ce este la munca, Bridget observa cum banii sunt scosi din circulatie si distrusi. Brusc, ii vine o idee geniala. Cu ajutorul altor doua angajate Nina (Queen Latifah) si Jackie (Katie Holmes), Bridget pune la cale o mare lovitura.

In general, scenariile filmelor care au ca si subiecte jafurile dau dovada de mare ingeniozitate. Trebuie doar sa ne amintim de "Cum sa furi un milion" in care Peter O'Toole reuseste, printr-un sistem complicat, sa puna mana pe o statueta. Vremurile acelea sunt demult apuse si acum avem pelicule realizate dupa povesti anemice in care scenaristul reuseste sa potriveasca lucrurile astfel incat totul sa se termine cu bine.

In general, "momeala" pentru spectatori, in cazul acestui gen de comedii, sunt actorii alesi

restul pe ziua.net

Etichete: , ,

marți, 1 aprilie 2008
Francis Cabrel - Je t'aimais, je t'aime, je t'aimerai