sâmbătă, 30 iunie 2007
Elvis Perkins - Ash Wednesday

Nu e Elvis si nici Elvis Costello ci pur si simplu Elvis Perkins. Ca un detaliu non-muzical este fiul lui Anthony Perkins din Psycho. Elvis Perkins merge in linia cantautorilor anilor '60 dar cum este la primul album nu stim cum va evolua. Muzica lui este plina de tristete dar fara sa cada in patetism. Piese simple cu o voce puternica, o chitara, bas clasic si tobe.

Elvis Perkins - While You Were Sleeping (Ash Wednesday 2007 @ Xl Recordings)


Elvis Perkins - All The Night Without Love
Rafael Anton Irisarri - Daydreaming

Albumul lui Rafael Anton Irisarri este soundtrack-ul unui film care poate nu va exista niciodata.Piese foarte bine construite ce au ca si instrument principal pianul te fac sa te gandesti ce scena cheie a filmului imaginar ar fi cea mai potrivita.

Chiar daca abia am ajuns la jumatatea anului, se poate spune ca Daydreaming va fi unul din albumele anului 2007. Rafael Anton Irisarri este cu mult deasupra multimii de muzicieni electronici care repeta cateva sunete de clapa (alese prost) la infinit pana dau in plictiseala.

Rafael Anton Irisarri - Lumberton (Daydreaming 2007 @ Miasmah)
Etichete: ,

vineri, 29 iunie 2007
DeepMitch - DeepMix
foto : Richard Misrach-World's Fastest Mobile Home (1992)


DeepMitch - DeepMix

PLAYLIST :

deepmix - mixed by deepmitch on 06.january.200701 - Monolake - Bicom - Sutemos Live (Sutemos015) - © Robert Henke // sutemos.net / monolake.de

02 - unit21 - recommand (u21 re-run) - [grat001] ucomputer ep // therathole.atspace.com/grat/grat001.htm

03 - Artificial - No Synchro - Artificial Plastic EP // karmarouge.com

04 - Yagya - A Thousand Words - Sutemos Live (Sutemos015) - Aðalsteinn Guðmundsson // sutemos.net

05 - NN - resampled area - [qnb001] bugs are welcome // netlabel.qunabu.com/

06 - SCSI-9 - The End - Sutemos Live (Sutemos015) - Anton Kubikov & Maxim Milute // sutemos.net / scsi-9.com

07 - Monoton - Intro - Experience with plastic [labrec016] // labil-recordings.de

08 - Alexander Roland - Pendanz - Promo track // karmarouge.com

09 - Markus Masuhr - Downunder - Magdalena EP [labrec015] // labil-recordings.de

10 - Unique Matter - Before sleep after a bad day - boring ep [slgrv-05] // sologroove.com/

11 - Sascha Mueller - s600erze5t - [grat002] well tempered oscillator ep // sascha muller & green rat records therathole.nnov.ru/green/grat002.htm

12 - so - said - joe ellis - Six of one, half a dozen of the other [TFN002] // trimsound.co.uk

13 - Raganova - umlaut - glagol ep04 - [slgrv04] // sologroove.com/

sursa : www.deepindub.org

licenta CC : Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0

Etichete: , ,

joi, 28 iunie 2007
Pandatone - Happy Together

Pandatone este un artist ce face o muzica electronizata pornind de la sampleruri de chitara acustica si voci feminine. Piesele lui devin astfel organice. Ceea ce face el se inscrie in linia celor de la The Books, The Boats si Tunng care au inaugurat ceea ce se cheama folkotronica.

Pandatone - The Last To Remain (Happy Together 2007 @ Music Related )
Etichete: ,

Beastie Boys - The Mix-up

Ultimul album Beastie Boys te pune intro dilema. Pe de o parte temele lor jazzy inscriu albumul mai degraba in universul sud american. Percutie cubaneza si bassul de funk care uneori o ia spre dub dau o muzica linistita care ar fi putut fi facuta si acum zece ani.

Judecat in contextul albumelor mai vechi, The Mix-up nu prea da dovada de o mare originalitate. Ar fi putut la fel de bine sa se cheme The In Sound from Way Out! vol.2 si nu s-ar fi suparat nimeni.

Beastie Boys - Off The GridBeastie Boys - The Rat Cage

Etichete: ,

miercuri, 27 iunie 2007
You Say Party! We Say Die! - Lose All Time

Se pare ca a inceput sa se poarte nume de formati compuse din propozitii intregi. Ne asteptam ca in curand numele formatiilor sa acopere toata coperta albumelor lor. Canadienii de la You Say Party! We Say Die! ne spun ca intre petrecere si moarte e loc numai dantuiala punk.Al doilea album al grupului demonstreaza ca Arcade Fire nu a fost un accident si ca scena canadiana a ajuns la maturitate. Lose All Time este un album variat cu piese scurte si fredonabile.

You Say Party! We Say Die!- Teenage Hit Wonder (Lose All Time 2007 @ Fierce Panda)


You Say Party! We Say Die! - Monster

Etichete: , ,

Theo Jansen

Theo Jansen este un un artist care creeaza masinarii ciudate care se pot misca cu ajutorul vantului. El foloseste ca material de lucru, tuburi de plastic care sunt combinate in articulatii fine ce permit miscarea. BMW l-a inclus intr-o reclama care are ca si concept inovatia. De zece ani isi perfectioneaza masinariile . In 2005 Art Futura i-a dedicat o retrospectiva.


Etichete: ,

marți, 26 iunie 2007
Justice - Cross

Producatorii francezi, Gaspard Augé si Xavier de Rosnay au devenit cunoscuti sub numele Justice, un proiect care in scurt timp va deveni un mare succes. Cum cei doi reusesc sa recicleze tot ce se prizeaza la ora actuala si mai ales sa ii dea o forma unitara nu e de mirare, atentia cu care sunt inconjurati. Primul single a lor D.A.N.C.E a spart topurile cu o combinatie funky intre vocile a la Jackson5 si electro, marca french touch. pe piese The Party este invitata colega lor de label, Uffie (ne-a vizitat de curand la Rokolectiv) . Cross este un album variat, in care fiecare piesa are farmecul ei propriu


Justice feat.Uffie - The Party (Cross 2007 @ Ed Banger Records)


Justice - D.A.N.C.E

Etichete: , ,

Alsace Lorraine - Dark One

Dark One te aduce aproape de sonoritatile rockului alternativ asa cum se canta pe la sfarsitul anilor ' 80. O clapa minimalista, pentru ca altfel ar intra pe teritoriul new-wave. duet voci fenimine-masculine si un iz de pop, cam astea sunt elementele cu care Alsace Lorraine reinoada povestea inceputa cu albumul lor de debut Through Small Windows. Pe Dark One vocea feminina este a vocalistei argentiniene Isol, ce canta de obicei cu Entre Rios.


Alsace Lorraine - Call For Papers (Dark One 2007 @ Darla Darla Records)

Etichete: ,

luni, 25 iunie 2007
Kill Bil - Va urma ?

China ar putea fi locul unde s-ar putea sa fie filmate doua pelicule care ar continua povestea din Kill Bill.

Kill Bill 3 ar fi povestea razbunarii a doi dintre ucigasi carora Uma Thurman le-a taiat bratele in primul episod. De altfel Tarantino a declarat ca i-ar place sa spuna povestea razbunarii Vernita Green jucata de Vivica A Fox.


Sursa : film.guardian.co.uk

Etichete:

Christ - Blue Shift Emissions

Pe internet exista mania de a posta materialele unor artisti ca si fiind produse de Boards of Canada. Daca cineva ar fi luat albumul Blue Shift Emissions si ar fi trecut in dreptul lui BOC, multi ar fi fost pacaliti fiindca exista mari similitudini intre ceea ce face Christ si cei doi frati scotieni electronici. Aceasta nu e o coincidenta deoarece Christopher Horne (cel si-a luat apoi pseudonimul Christ) si fratii Michael Sandison si Marcus Eoin au facut parte din Hexagon Sun care s-a restrans in Boards of Canada.

Pe Blue Shift Emissions sunt multe elemente pe care le foloseste si grupul ecosez, aceleasi ritmuri analogice si obsesia pentru cifre dar din aceleasi ingrediente poti sa obtii prajituri diferite. Oricum acest al doilea album a lui Christ e destul de bun in masura in care te face sa stai sa il asculti fara sa iti umble in minte alte asociatii


Christ - Happyfour Twenty (Blue Shift Emissions 2007 @Benbecula)Etichete: , ,

Alva Noto

Carsten Nikolai, omul din spatele Alva Noto va avea un DJ-set in cadru Spazi Aperti organizat la Roma de Academia Romana si Institutul Cultural Roman.
Sunteti invitati de la ora 23 in Disco Massimo.

Intrarea este libera.

Etichete:

sâmbătă, 23 iunie 2007
Fennesz Sakamoto - Cendre

Cendre a aparut acum in 2007 dar materialul sonorchiar daca este inedit a fost realizat intre 2004 si 2006. Ryuichi Sakamoto care traieste la New York compunea partea de pian dupa care o trimitea, via internet, lui Fennesz in Viena care aduaga partile de chitara si tratamentele electronice. O bucatica din ceea ce au realizat impreuna cei doi a putut fi auzita pe Ep-ul live din 2005, Sala Santa Cecilia.
Cendre nu e genul de experimental nedigerabil ci mai mult un ambient in care acordurile de pian creeaza spatii largi. Pe multe piese nici nu se aude chitara lui Fennesz, ori e bine integrata in textura pieselor pentru a face dificila distingerea vreunui acord de chitara. Cendre inspira nostalgie si este foarte diferit fata de ce a facut Ryuichi Sakamoto cu Alva Noto.

Fennesz Sakamoto - Aware (Cendre 2007 @Touch)


Etichete: ,

Matteah Baim - Sun Shine

Matteah Baim face parte din trupa Metallic Falcons care mai are in componenta jumatate din Cocorosie. Metallic Falcons sunt departe de scena metalica chiar daca numele lor e scris cu litere beheritice. In 2005 Matteah Baim face un duet cu Devendra Banhart pe Cripple Crow. Anul acesta ea a scos albumul ei solo Sun Shine si Devendra Banhart i-a facut aceeasi favoare.

Matteah Baim feat.Devendra Banhart- Who Loves (Sun Shine 2007 @Dicristina Stair)


Etichete: ,

White Stripes - Icky Thump

Pe ultimul album Jack White a incercat sa complice lucrurile si pe langa instrumentatia minimala formata din chitara cu tot felul de efecte de pedala si tobe, a introdus orga electrica si chiar o fanfara mexicana. White Stripe a pierdut din energia pe care o degaja piese ca Seven Nation Army. Linia melodica a pieselor este complexa si poate era timpul ca cei doi frati sau soti sa mai aduca si ceva nou. Din pacate s-a pierdut acel spirit punk specific unor piese scurte spuse la obiect.

The White Stripes - Conquest (Icky Thump 2007 @ Warner Bros )
The White Stripes - Icky Thump + promo spaniol al albumului

Etichete: , ,

vineri, 22 iunie 2007
The Tuss
La labelul Rephlex, de fiecare data cand mai apare un material al unui artist nou, incep sa se teasa tot felul de povesti. E Richard D.James, taticul lui Aphex Twin in spatele noului proiect sau nu este. Unii zic ca noul proiect The Tuss e format din Brian and Karen Tregaskin . Pe alte forumuri circula zvonul ca The Tuss este Richard D. James si Tom Jenkinson aka Squarepusher. Cei de la Boomkat zic ca este sigur ca Rushup Edge este noul proiect sub care se ascunde Aphex Twin. Exista oricum similitudini cu Analordul,pe ambele albume sunt folosite sintetizatoare analogice vechi de peste 30 ani care dau o sonoritate speciala.

The Tuss - Synthacon (Rushup Edge 2007 @ Rephlex)


Etichete: , ,

miercuri, 20 iunie 2007
Operator Please - Just a song about ping pong
Operator Please este o gasca de pustani din Australia. Inca sunt in super-underground la 100 de metri sub pamant dar in curand cine stie. Momentan deschid concertele pentru cei de la Kaiser Chief si Maximo Park. E chiar reconfortant sa mai auzi o muzica facuta de niste pusti si in care transpare bucuria de a canta, fara calcule pe termen lung legate de cariera.

Operator Please - Get what you want (Just a song about ping pong 2007 @Brille Records)
Operator Please - Just a song about ping pong 2007

Etichete: ,

Bardo Pond - Tantric Porno
Bardo Pond sau muzica psihedelica asa cum se face in zilele noastre. Piesa este de pe Amanita din '96.

Etichete:

marți, 19 iunie 2007
Film Retro - Bobby Deerfield

Bobby Deerfield a fost facut intr-o perioada in care americanii trageau cu ochiul la cinematografia europeana. Cum pe val era noul val francez a fost imposibil ca Hollywoodul sa nu fie influentat de ceea ce se intampla peste ocean.

Bobby Deerfield este Al Pacino, un pilot de curse. Lumea Formulei 1 este doar un plan secundar si filmul se concentreaza pe relatia dintre Bobby Deerfield si Lillian Morelli, o femeie care apare si dispare.


La prima vedere Bobby Deerfield poate sa para doar o copie a filmelor frantuzesti. Cum o copie se intampla sa lase afara acele elemente inutile care stanjenesc, a rezultat din asta, un film foarte bun. Lipsesc aici discutiile interminabile in care francezii sunt mari maestri. Bobby Deerfield merita vazut chiar daca nu prea e citat ca punct de reper in ceea ce a facut Al Pacino.


Sidney Pollack vorbeste, printre altele, despre Bobby Deerfield, film pe care l-a lansat in 1977.Etichete: ,

Profil - Zavoloka
Zavoloka traieste si compune muzica electronica in Kiev. In albumele ei auzi franturi de folclor ucrainean combinat cu sunete de sinteza. Cantecele populare sunt inregistrate chiar de ea, in peregrinarile ei prin Ucraina, si apoi sunt prelucrate sau pastrate in forma initiala realizand o sonoritate unica. In 2005 obtine o mentiune la premiile Ars Electronica cu albumul Plavyna.

Zavoloka- Teche Voda Ledova-Cold Water (Plavyna 2007@ Nexsound/Laton)Etichete:

TwinSisterMoon
TwinSisterMoon este albumul solo al cantaretei Mehdi Ameziane ce face parte din grupul Natural Snow Buildings din Vitre (Franta). Orchestratie minima formata din chitara si uneori banjo si vioara plus ce este mai important, o voce tanguitoare. Sonoritati ciudate trezesc nostalgii pagane pe albumul When Stars Glide Through Solid.

TwinSisterMoon - the vampire of suburbia (France 2007,self-released)Etichete: ,

luni, 18 iunie 2007
A mighty Heart

Ultimul film al lui Winterbottom este despre jurnalistul Daniel Pearl,decapitat in Pakistan, dar este mai ales despre Mariane Pearl,sotia acestuia jucata de Angelina Jolie. Cum fiecare film al lui Winterbottom este diferit de toate celelalte, este dificil sa anticipezi cum va fi pelicula A mighty Heart. Oricum in ultima perioada, Orientul apropiat a constituit un subiect des tratat de regizorul englez. Astfel in A road To Guantanamo retraseaza drumul unor englezi de origine pakistaneza care ajung prizonieri in Guantanamo Bay si In this World este povestea unui baiat din Afganistan care imigreaza ilegal in Marea Britanie.

Etichete:

People Press Play
People Press Play este albumul de debut al grupului cu acelasi nume. Cei patru nu sunt la primele experiente muzicale. Thomas Knak (Opiate), Anders Remmer (Dub Tractor) si Jesper Skaaning (Acustic) au mai inregistrat sub numele de Future 3 si apoi System. Pentru proiectul People Press Play, grupul a fost completat cu vocalista Sara Savery.

People Press Play merge in linia trip-hopului anilor '90 dar impinge lucrurile mai departe, integrand in textura pieselor sonoritati electro patinate cu cu mici erori sonore ca in glitch. Este un album pop cu o voce calda ce vine dinspre jazz.


People Press Play - Girl (People Press Play 2007 @Morr)Etichete: ,

joi, 14 iunie 2007
Bonde do Role - With Lasers

Bonde do Role este noua senzatie venita din Brazilia. Mai bruti decat Cansei Der Ser Sexy impart acelasi sprit punkist trecut prin aromele braziliene si asezonat cu smecherii electro.Puteti sa cititi aici un interviu cu Bonde do Role care au scos la Domino albumul With LasersBonde do Role - Gasoline (With Lasers 2007 @ Domino)

Bonde Do Role - Solta O Frango
Bonde Do Role - Office Boy

Etichete: ,